Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κρουασάν αφράτα με ζύμη γιαουρτιού!






Κρουασάν για μικρούς και μεγάλους γεμιστά με μερέντα !!!
Αφράτη ζύμη, την κάνω για αλμυρά κρουασάν γεμιστά με τυριά χωρίς τη ζάχαρη και είναι αφράτη σαν βαμβάκι!
Εδώ θα νομίζετε ότι τρώτε τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα...

Θα χρειαστούμε...


Υλικά:
150 γρ, γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ, ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
4 κουταλιές γάλα
1 βανίλια
1 αυγό  1 ασπράδι και 1  κρόκο για επάλειψη
350 γρ, αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 φακελάκι μπέκιν

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη με όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου, βάζοντας το αλεύρι με το μπέκιν λίγο λίγο ώστε να αποκτήσουμε μία απαλή ζύμη.






Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο φύλλο βάζουμε μία κουταλιά μερέντα.




Αραδιάζουμε τα κρουασάν σε ταψί με λαδόκολλα.
Περνάμε τα κρουασάν με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις,  μέχρι να ροδίσουν!





Καλή όρεξη!!!



1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ