Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά!




Τρώγονται δυό-δυό!!!
Νόστιμα τραγανά μπουρέκια για όλες τις ώρες!
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσουμε την τελευταία στιγμή!
Επίσης να τα ετοιμάσουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη!

Υλικά:
Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς
Για τη γέμιση πατάτας, 2 μέτριες πατάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, τυρί τριμμένο φέτα, μαιδανό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο.
Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαιδανό και το αλάτι με τα πιπέρια..



Για τη γέμιση με κιμά, 1/4 κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσο αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς.



Κόβουμε τα φύλα σε τρίγωνα, τα περνάμε με το πινέλο με το υγρό μείγμα των αυγών και κάνουμε μπουρεκάκια.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιλούζουμε με το χυλό μου μας περίσσεψε.
Ο χυλός για το άλειμμα των φύλλων, και που θα τα περιλούσουμε είναι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 2 αυγά, 3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.


Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!


Καλή όρεξη!!!




20 σχόλια:

  1. εξαιρετικά μπουρεκια και αγαπημένα...μπράβο σου να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται τόσο λαχταριστά!! και είναι τόσο όμορφα τυλιγμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, το μυστικό είναι στο ψήσιμο, για ρίξε μια ματιά!!!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σου για μία ακόμα φορά!Καταπληκτικά μπουρεκάκια με θαυμάσια γεμίσματα για όλες τις προτιμήσεις!Μ'άρεσε πολύ ο τρόπος που τύλιξες τα μπουρεκάκια-πουράκια και ο χυλός που τα περιέλουσες!Θα προτιμήσω προς το παρόν αυτά με την πατάτα και πιθανόν να προσθέσω λίγο φρέσκο δυόσμο που αγαπώ πολύ.
    Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φωτεινή, στα μπουρεκάκια μπορείς να βάλεις ότι γέμιση σου αρέσει, εμάς μας αρέσει το φύλλο ιδιαίτερα!!!Καλό βράδυ, φιλάκια!

      Διαγραφή
  4. Εμ πώς να μας λείψει η όρεξη μ' αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρθούλα μου σόρυ,, νομίζω νηστεύεις ή κάνω λάθος!!!Φιλάκια!

      Διαγραφή
  5. Με ξετρέλλανες από το facebook αλλά δεν άνοιγε ο μπλόγκερ να στα πω κι εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιλάκι μου γειά σου, έφαγα εγώ για σας, μην στενοχωριέσαι!!!Πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
  6. Καταπληκτικά!!!!!!!!!!!! θα τα φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε παιδιά κάνουμε δίαιτα έλεος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό με τον χυλό μου άρεσε πολύ. Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mou fenete poly o xulos.Sto tapsi kolumpave.Ti ekava lathos? To gala eivai 1+1\2 h 1\2?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως τα φύλλα σας είναι λεπτά? εγώ λεω χοντρά φυλλα όπως φαίνονται τύπου ψαχνών χωριάτικα.. τα υγρά είναι σε φλιτζάνι τσαγιού.. των 200 ml όχι κούπες μεγάλες με χερούλι... αν αφήσουμε λίγο θα ρουφίξουν τα υγρά...φυσικά όχι να κολυμπάνε και λίγο με το μάτι βλέπουμε... αν βλέπετε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε τι εννοώ...γιαύτο τις βάζω!!! εύχομαι να τα πήγατε καλά, καλή σας μέρα!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ,δεν περιμενα τοσο γρηγορη απαντηση.Τα φυλα τα εφτιαξα εγω ενεκα χιονια δεν βγηκα εξω,και η κουπα μου ηταν 250.Εβγαλα τα πολλα υγρα και τα εχω κσαταψυξη.Θα τα ξαναφτιαξω μεφυλο ετοιμο.Και παλυ ευψαριστω.

      Διαγραφή
  10. Θα μπορούσα να τα κάνω με ζαμποζ και τυρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα πόσα περίπου βγάζει αυτή η δόση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ